Program

Politikai életrajzi kötet

Karsai László történész Szálasi Ferenc politikai életrajzi könyvének beszélgetéssel, borkóstolóval egybekötött bemutatója a köveskáli Ódon Pincében lesz.

A könyv szerzője, Karsai László, a XX. századi magyar és egyetemes történelem, azon belül a holokauszttörténet professzora, akadémiai doktora, a Szegedi Egyetem egyetemi tanára évtizedek óta „bebíróként” köveskáli parasztházában alkot, ha nem Budapest vagy az ország levéltáraiban kutat, a Szegedi Egyetemen tanít. Koncz Imre újságíró barátja, beszélgetőpartnere is évek óta Köveskál nyaraló lakója.

Szálasi Ferencről, a nyilas párt vezéréről, a Horthy-kor utáni nyilas-kormány nemzetvezetőjéről készült kor- és életrajzi könyvet Budapest és Szeged után most Köveskál, a Káli-medence lakóinak, nyaralóinak mutatja be Kovács M. Mária, történész, a CEU egyetemi tanára, a közönséget is bevonva a beszélgetésbe.

Javasolt az 1 fő sofőr, telekocsis érkezés a parkolás és borfogyasztás miatt.
Köveskálról érkezve gyalog 10 perc sétával elérhető a pince.
A könyv a helyszínen 23 %-os kedvezménnyel vásárolható meg.
A program díja 2.000 Ft / fő, jelentkezés: tomborkostolo@gmail.com.


Köveskált a Fő utcán, Tapolca irányába elhagyva, párszáz méter után, az út jobb oldalán az "Ódon Pince" zöld tábla jelzi a hegyre felkanyarodó utat. Tapolca, Gyulakeszi felől érkezve, a Szentbékkálla-leágazás után, az út bal oldalán lesz a tábla.

KIZÁRÓLAG ELŐZETESEN E-MAILBEN, a létszámot, könyvigényt megadva, ezt a korlátozott ülőhely és a felkészülés érdekében kérik. Az e-mail címeket csak a szervezés idejéig tárolják.
tomborkostolo@gmail.com

Ajánlom a Facebookon