Program

Sétáló kóstoló és workshopok

A somlói juhfark különleges bor, egy szőlőfajta és termőhelyének egészen ritka egymásra találása. Háromszorosan is érdekes:
A fajta
A juhfark Magyarország egyik legősibb fajtája. Sok arca van, lehet friss, reduktív, lehet maradék cukros, sőt édes, és lehet több évig hordóban tartott, hatalmas testű bor.

A Somló
Az egyik legizgalmasabb magyar termőhely: talaja, fekvése és mikroklímája egyedülálló ízvilágú borokat produkál. A juhfarkban különösen szépen jelenik meg ez az összetéveszthetetlen, vulkanikus, tüzes karakter.

A hírnév
Fiolában kapható orvosság, a nászéjszakák bora. A somlói juhfark évszázadokon át Európa-hírű bor volt, és az utóbbi időkben újra komoly sikereket ér el a legnagyobb nemzetközi versenyeken.

Most itt az alkalom, hogy komolyabban megismerkedjen vele. 2016. szeptember 24-én Somlói Juhfark Ünnep címmel sétáló kóstolót szervezünk a Tornai Pincészetben. A rendezvényen 16 somlói borász mutatja be legjobb juhfarkjait. Emellett workshopokkal és vezetett pincetúrákkal várjuk Önöket. Nincs más dolguk, mint élvezni az ünnepet, mi elhozzuk és vissza is visszük a szálláshelyére.

2016. szeptember 24., szombat, 13:00-19:00
sétáló kóstoló: 6900 Ft/fő (tartalmazza a transzfert is)
workshopok: 1500 Ft/fő (csak kóstolójeggyel együtt érvényes)

Ajánlom a Facebookon