Program

IX. Révfülöpi Zenei Napok

Blues zenétől lesz hangos három estén át a Balaton-part Révfülöpnél. A IX. Révfülöpi Zenei Napokon fellép a Takáts Tamás Blues Band, a Harakyru Band, a Borsodi Blues Collective, az Eric Clapton Tribute Band, a Tenderfoot Blues Unit és a Solulblaster.

 

Részletes program:
Augusztus 4. csütörtök
19. 30 Harakyru Band
A barátság, a közös zenei gondolkodás, az együtt muzsikálás jó érzése hozta össze a csapatot a sokat próbált veteránokból.
21.00 Borsodi Blues Collective
A közelmúltban összeállt zenekar a minél szélesebb rétegek megszólítása érdekében hangsúlyt fektet a szórakoztatásra. A színpadon nagyon magas hőfokon izzó improvizációk jelennek meg, igazi örömzenét játszanak.

Augusztus 5. péntek
19.30 EC 70 Eric Clapton Tribute Band
Eric Clapton tavaly volt 70 éves, az ő muzsikáját szólaltatja meg az EC 70 – Eric Clapton Tribute Band Fekete Jenő és Tóth János Rudolf vezetésével. A zenekar repertoárján szerepel jó néhány Clapton-szerzemény, de vannak olyan dalok is, amelyeket nem ő írt, de általa váltak ismertté és népszerűvé. A banda tagjai egytől-egyig jól csengő és ismert nevek a hazai blueszene palettáján.

21.00 Takáts Tamás Blues Band
Magyarország egyik legnépszerűbb blues zenét játszó együttese. A Blues Band tevékenységére mindig jellemző volt, hogy kisebb klubokban, szabadtéri rendezvényeken, és sok ezer főt befogadó, nagyszínpados produkciók során egyaránt megállta a helyét, „megtalálta a hangot”. A zenészek szakmai tudásuk mellett igazolták ezzel azon meggyőződésük igazságát is, hogy a valódi hangszereken, valódi zenészek által előadott zenére, a saját hangján éneklő valódi énekesre mindig van igény.

Augusztus 6. szombat
19.30 Tenderfoot Blues Unit
Megfordultak fesztiválokon, nyertek díjakat. Mindenütt az általuk szeretett Bluest képviselik, a fiatalabb közönség figyelmét is felhívva a nagy múltra visszatekintő műfajra.
21.00 Soulblaster
A zenekar szíve-lelke a kuriózumnak számító ötfős fúvós szekció.
Zenéjük sokszínű, érdekes, fülbemászó, szórakoztató, koncertjeiken leginkább a tempós Rhythm and Blues és Funk, valamint Soul dalokkal szórakoztatják a közönséget.

 

„A Blues a gyökér, a többi zene pedig a gyümölcs.” /Willie Dixon/

2016. augusztus 4-6.

Ajánlom a Facebookon