Program

Kiállítások, előadások, - múzeumok másképp

VASZARY GALÉRIA
16.00 – 23.00 „Monokróm lenyomatok” A Vaszary Galéria AlkotóMűhely foglalkozása és szobrászati munkák Nyitrai Orsolya képzőművésszel, múzeumpedagógussal
19.00 Képbe zárt írások – kiállításmegnyitó A kiállítást megnyitja: Háy János József Attila-díjas író, költő, a Palatinus Könyvkiadó alapítója.
A megnyitót tárlatvezetések követik a Jovánovics György – EGY ÖNÉLETRAJZ című kiállításon.
19.00 Tárlatvezető: Jovánovics György
21.00 Tárlatvezető: Mélyi József

JÓKAI MÓR EMLÉKHÁZ
19.00 Irodalmi időutazás Jókaitól a Gyűrűk Uráig. A tudományos- fantasztikus irodalom gyöngyszemeit felvonultató tárlatvezetés a Petőfi Irodalmi Múzeum Maradni szégyen, veszni borzalom című I. világháborús kiállításából kiemelt, Jókainak a Jövő század regénye című művéhez készült kiállítás szellemében. Tárlatvezető: Veres Miklós irodalomtörténész
21.00 Jókai család és a füredi nyarak. Tárlatvezető: dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész, muzeológus
24.00 Fáklyás séta a magyar színjátszás történetében. A sétát vezeti: Kéri Kitty színművésznő

VÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
17.00 Reformkori városnéző séta a Vaszary Kávézóból indulva
18.00 – 21.00 Reformkori játszótér. Kézműves foglalkozás, régi társasjátékok, családi vetélkedő, diavetítés

VITORLÁZEUM
18.00 – 20.00 Matrózképző. Sajátítsd el egy valódi vitorlázó fogásait! Tanuld meg a kötelek csomózási módjait, vess kötelet és próbáld ki, hogy milyen a viharos Balatonon hajózni! Tárlatvezetések és foglalkozások a Vitorlázás jegyében.
20.00 A Balatonfüredi Yacht Club történetéről és hétköznapjairól beszélget: Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club igazgatója és Miklós Tamás, a Balatonfüredi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.


Ajánlom a Facebookon