Program

Színház és zene

A színházi fesztiválon itt lesz többek között Vári Éva és Benedek Miklós, akik Gálffi László rendezésében játsszák az Aranytó című darabot július 1-n, pénteken 20 órától a szabadidő központban. A humorral átszőtt, mélyen emberi történetet filmen Henry Fonda és Katharine Hepburn, magyar színpadon Mensáros László és Tolnay Klári tette emlékezetessé.


Július 1. péntek
20.00 Aranytó - A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója (Balaton Szabadidő Központ)
Visszatértek a búvármadarak az Aranytóra, és velük megérkezik Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel is, akik fiatal koruk óta minden nyarat itt töltöttek. Morognak, ugratják, de pont ugyanúgy szeretik egymást, mint a kezdet kezdetén - vagyis kezdődik a szokott, boldog nyaralás. Az idei mégis más, mint az eddigiek: régi, hűséges bútorok és használati tárgyak mellett sok mást is rendbe kell tenniük maguk körül. Mert a lányuk nem véletlenül nem járt náluk már évek óta. És amikor megérkezik, meglepetés-vendéget is hoz magával... A humorral átszőtt, mélyen emberi történetet filmen Henry Fonda és Katharine Hepburn, magyar színpadon Mensáros László és Tolnay Klári tette emlékezetessé.
SZEREPLŐK: Vári Éva, Benedek Miklós, Bertalan Ágnes, Vasvári Csaba, Bábel Vilmos. Rendező: Gálffi László
Jegyár: 2800 Ft, diák/nyugdíjas: 2000 Ft.

Július 2. szombat
17.00 Ragó-Kszel: A hétpróba - Mesejáték a gyerekek aktív részvételével (Balaton Szabadidő Központ)
Rendezte, koreografálta, játssza: Holecskó Orsolya, Rancsó Dezső, Pavletics Béla, Szűcs Sándor
Jegyár: 1000 Ft, családi belépő (négy főre): 3200 Ft.
19.00 A Sforzato Rézfúvós Kvartett koncertje - Shakespeare- kori muzsika (Vaszary terasz) A belépés díjtalan
20.00 Shakespeare Hős(n)ök kiállítás és performance a Vaszary Galériában. Hős(n)ök: Haumann Máté, Haumann Petra, Jaskó Bálint, Kéri Kitty, Módri Györgyi, Szalma Tamás
Jegyár: 1500 Ft, diák/nyugdíjas: 900 Ft.

Július 3. vasárnap
18.00 Koszorúzás Kisfaludy Sándor szobránál
20.00 Mozart: Figaro házassága – operakeresztmetszet (Anna Grand Hotel)
Wolfgang Amadeus Mozart 1756-ban született Salzburgban. Születésének 260. évfordulóját a Figaro házassága című operájának keresztmetszetével ünnepeljük, amelynek premierje ugyancsak kerek évforduló: 1786-ban mutatták be. Miként vált Beaumarchais betiltott színdarabjából az egyik legsűrűbben játszott vígopera, hogyan került ki majd vissza a balett zene a partitúrába, ki kivel találkozott titkos légyotton a kertben? Mozart vidám és életigenlő műve a tökéletesség harmóniája, amely minden konfliktus ellenére átjárja az operát.
Vezényel: Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész. Közreműködik: a Mendelssohn Kamarazenekar és Kéri Kitty színművész
Jegyár: 2800 Ft, diák/nyugdíjas: 2000 Ft.

Július 4. hétfő
20.00 Telefondoktor - egyszemélyes bohózat (Anna Grand Hotel)
Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant – mindvégig bezárva. Vajon képes lesz-e Békés Dénes elrendezni ezt a délutánt (és vele az egész romba dőlni látszó életét), újra egybesodorni a két óvodás gyermeke, egy link barátja, annak naiv barátnője, valamint öko-bio-liberális-Waldorfos felesége, szélsőjobboldali érzelmű idős édesanyja és egy paciensének éppen születőfélben lévő kisbabája által darabokra cincált szálakat – vagy kénytelen lesz elkezdeni igazat mondani?
Előadja: Göttinger Pál. Rendező: Orosz Dénes. Író: Szabó Borbála
Jegyár: 2000 Ft, diák/nyugdíjas: 1500 Ft.

Július 5. kedd
20.00 Egyasszony (Anna Grand Hotel)
„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás. Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.
Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre. Író: Péterfy-Novák Éva. Szereplő: Tenki Réka. Rendező: Paczolay Béla
Jegyár: 2000 Ft, diák/nyugdíjas: 1500 Ft.

Ajánlom a Facebookon