Program

Badár, Szőke, Gryllus és SÜSÜ

A nagyvázsonyi várban a Badárral, Szőke kapitánnyal, a Kolompos együttessel, Gryllus Vilmossal és SÜSÜvel találkozhattok július 29- július 31. között.
Három napig tartó vigadalom a Balaton-felvidéki várába azoknak a családoknak, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak nagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó hétvégéjén.
A Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására. Lesznek itt gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely Szende, lábbábos előadás, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, de nem lesznek híján az interaktív történelmi sétának sem. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. A reneszánsz várjátékokból is ízelítőt kaphatunk, Balassi versekből, korabeli fegyverbemutatóból.
A szomszéd várból, Csobánc Várának Vitézei jönnek, a Kinizsi Íjász Baráti Kör korhű ruhákban, korabeli fegyverekkel tart időutazást. A vendégek megismerkedhetnek a hagyományápolás kiváló „katonáival” és eszközeikkel is.
A vár minden múzeuma, a kápolna, a torony, a tömlöc és a nyomda is látogatható, csakúgy, mint a Néprajzi Múzeum és Postamúzeum is. A Történelmünk nagyjai című 33 híres nagy magyart bemutató időszaki kiállítás is várja a látogatókat a vár kápolnájában.


https://www.facebook.com/kinizsivarnagyvazsony/photos/gm.981875638594696/1245201605502523/?type=3&theater

Ajánlom a Facebookon