Program

Koncertek, borfesztivál, színház

Július 1. és 3. között rendezik meg a KeszthelyFestet, ami a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb programja változatos zenei kínálattal és kiváló pincészetek részvételével zajló belvárosi borfesztivállal. A fesztivál valamennyi programja díjmentesen látogatható!

A recept nem bonyolult, hiszen egy jónak ígérkező nyári rendezvényhez alapvetően nem kell más, csak kellemes környezet, finom borok és kiváló zenék. Ez a három hozzávaló pedig biztosan rendelkezésre áll majd a KeszthelyFesten, amit idén harmadik alkalommal rendeznek meg.

A Balaton fővárosának patinás sétálóutcája és a közelmúltban megszépült Fő tere lesz idén is a központi helyszíne a háromnapos zenei-gasztronómiai fesztiválnak. A város legismertebb turisztikai attrakcióját, a Festetics-kastélyt a festői Balaton-parttal összekötő képzeletbeli tengelyen múzeumok, éttermek, kávézók sokasága és a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartása várja majd a rendezvényre látogatókat a gazdag programkínálat mellett.

A háromnapos fesztivál alatt ez a nyárestéken is pezsgő történelmi belváros ad otthont A bor összehoz Keszthelyen elnevezésű rendezvénynek is, ahol hazánk történelmi borvidékeinek többségét felvonultatva ismert pincészetek kínálják kiváló boraikat. Természetesen az ízletes borok mellé jellegzetes zalai finomságokat és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhatnak majd a fesztiválozók.

A 2016-os rendezvény zenei kínálata a korábbi évek sokszínűségét viszi tovább. A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a jazz könnyedebb stílusát művelő zenekarok koncerteznek. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán a MOL Nagyon Balaton színpad három koncertje a fiatalabb korosztály ízléséhez igazodik. Ugyanitt, az esti koncerteket megelőzően különleges fa játszótér, valamint gyermekkoncertek várják mindhárom napon a legkisebbeket. A Fő téri Keszthely Nagyszínpadon igazi dívák osztoznak a lírai dallamokat, swinget és dixit játszó zenekarokkal. De utcazenészek is feltűnnek majd a borházak között gitárral, hegedűvel vagy tangóharmonikával.

A rendezvényről minden további információ a www.keszthelyfest.hu oldalon olvasható.

2016. július 1., péntek - 2016. július 3., vasárnap
Ruzsa Magdi
ByeAlex és a Slepp
Happy Dixieland Band és Malek Andrea
Szabó Balázs Bandája
Margaret Island
Fábián Juli&Zoohacker
Group'n'Swing
Esti Kornél
...és még sokan mások

Ajánlom a Facebookon