Program

600 hajó részvételével

július 14-én indul a 48. Kékszalag Nagydíj, amelyen mintegy hatszáz hajó részvételére számít a Magyar Vitorlás Szövetség. Minden eddiginél több külföldi vitorlázó áll majd rajthoz.
A Magyar Vitorlás Szövetség tavaly megállapodást kötött Európa másik két nagy tókerülő versenyének, a Genfi-tavi Bol d’Ornak és a Garda-tavon zajló Centomigliának a szervezőivel, így minden eddiginél több külföldi indulót várnak Balatonfüredre.
– A tavalyi tizenkét külföldi nevezettel szemben idén huszonöt határon túlról érkező csapatra számítok – mondta Holczhauser András, az MVSZ főtitkára a verseny sajtótájékoztatón.
A 155 kilométeres Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távon a csúcsot a Fifty-Fifty nevű kétárbocos, kéttestű hajó tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc alatt ért célba. A magyar fejlesztésű vitorlás ezúttal is az esélyesek közé tartozik, akárcsak a címvédő svájci Safram, valamint a többi katamarán (RSM-DTM Hungary, Black Jack, extrém 40-esek), illetve a 11-szeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette Cellum.
A júliusi versenyen összesen 26 hajóosztályban hirdetnek majd bajnokot. Az idei Kékszalag egyik újdonsága, hogy okostelefonon minden hajó útja folyamatosan nyomon követhető lesz.
A Kékszalaghoz kapcsolódó események sorát a Fehér Szalag nyitja, majd július 13-án, szerdán rendezik meg az utánpótlás számára kiírt Kékpántlikát. Lesz éjszakai futam, amelyen a magyar vitorlázás legjobbjai szállnak vízre a parttól néhány méterre, reflektorokkal megvilágított pályán, majd a fesztivált a 2szalag katamarán nagydíj zárja szombaton. A parti rendezvények között bemutatkoznak a vitorlás iskolák, megválasztják a Kékszalag éttermét, a sétányt ezúttal is benépesítik a VinceBalaton standjai és utcabált is rendeznek.
forrás: balatonfured.hu


Ajánlom a Facebookon