Program
Egésznapos program
◦ Szombat reggel, kb. 7 órától a megerősítő pálinka után a böllér munkájának megfigyelése (fakultatív). Aki az első lépést – a disznó leölését kihagyta, a pörzsölésnél bekapcsolódhat, természetesen a megerősítő pálinka után.
◦ A disznó átszállítása a MIAKŐ- be.
◦ Készül a reggeli – resztelt máj, hagymás sült vér.
◦ Begyújtás a katlanokba.
◦ A böllér vezetésével darabjaira bontják a sertést. Közben készül a forralt bor, sül a pogácsa is.
◦ 1 óra körül ebéd, addigra elkészül az utánozhatatlan pecsenye.
◦ Készül a hurka, kolbász, abálják a szalonnát, sütik a zsírt, készül a töpörtyű.
◦ Közben a konyhában főzik a vacsorát, ami kb. 5 órára készül el. Csupa hagyományos fogás, orjaleves, toros káposzta, friss hurka, kolbász, stb.
A munkálatokba bárki bármikor bekapcsolódhat, kötényt a szervezők adnak, munkasapkát vinni kell.
A szállásigényeket fogadja a Káli Art Inn és a Miakő.
Ajánlom a Facebookon