Program

Színház és koncertek

A FüredJam-re többek között Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán érkezik. A fivérek a falu zárt, kegyetlen és szép világáról különös nyelven mesélnek majd. Amikor szegény édesanyjukat megkérdezik, mivel foglalkoznak a fiai, és megmondja, rendre azt kérdezik: “és normális gyereke nincs”? Tartalmas, mégis intim szórakozás ígérkezik július 9-n, szombaton 20 órától a Kisfaludy Galériában: egy est a családról, a szerelmekről, az első csóktól az első válásig.


Július 9. szombat
20.00 Mellettünk - Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán összművészeti estje (Kisfaludy Galéria)
Amikor szegény édesanyánkat megkérdezik, mivel foglalkoznak a fiai, és megmondja, rendre azt kérdezik, és „normális gyereke nincs”? A falu zárt, kegyetlen és szép világ, olyan gyökér, olyan életkezdés, ami örökre meghatároz. Erről a közös identitásról mesélnek a Grecsó fivérek egészen más nyelven, egészen másképpen. A tánc nem magyarázza a szöveget, nem pantomim. A közös este inkább különös küzdelem, lelki leltár, virtuális családállítás. Eltérő nézőpontok, más formák, a közös gubancok körül. Tartalmas, mégis intim, szórakozás, egy est a családról, a szerelmekről, az első csóktól az első válásig.
Jegyár: 2000 forint, diák/nyugdíjas: 1500 forint


Július 10. vasárnap
19.00 Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli (Kisfaludy Galéria)
Szappan bosszúból kilopja Szomorúszájú zsebéből a sárga lapot, Művész eldugja, és a futballpályán elszabadulnak a nehézkedési erők. Három hősünket azonban ez érdekli a legkevésbé. Az ő személyes meccsük az öltözőben játszódik. Ami egyszerre édes is, sós is, kesernyés is, mint amilyen a sóska sült krumplival, feltét nélkül.
Jegyár: 2000 forint, diák/nyugdíjas: 1500 forint
21.00 Kerekes Band - Kisfaludy Színpad
A pásztorfurulya, a csángók által használt koboz és mezőségi brácsa adja eklektikus hangzásukat, melyet alátámaszt a rock szabad lüktetése és az erős színpadi jelenlét. Kemény, ellentmondást nem tűrő, mégis szabad zene ez. Amilyenek a betyárok is voltak.


Július 11. hétfő
20.00 Manoya koncert (Blaha Színpad)
Manoya, azaz Hodosi Enikő, dalszerző-énekesnő a NEO zenekar tagjaként vált ismertté.
21.30 Funk Infection (Kisfaludy Színpad)
Feldolgozások a 11 fős veszprémi zenekartól. Funk, funky, soul és acid-jazz.


Július 12. kedd
17.00 Kollár Klemencz László író-olvasó találkozó (Blaha Terasz)
19.00 Legesleges (Blaha Színpad)
Kollár-Klemencz László szólóestjei a Kistehén Melankólikus koncertjeiből és számos kortárs magyar költővel való közös munkákból nőtte ki magát évek alatt mára szuggesztív, mély, érzékeny és népszerű előadássá. Az estszemélyes, mondhatni intim hangvétele meghatározó. Ezt a fellépő zenészek és az akusztikus hangzás is hitelessé teszik. A program a Legesleges című, 2014-ben megjelent albumra épül. Ezt egészítik ki korábbi Kistehén-dalok az Ember a fán című lemezről, mely Európában és Amerikában is sikert aratott
21.00 Kiscsillag koncert (Kisfaludy Színpad)
A Kispál és a Borz árnyékából kinövő zenekar ma már Magyarország elsőszámú art-rock formációja. Lendületes gitáralapok és Lovasi András emblematikus szövegvilága.


Július 13. szerda
19.30 Bor, jazz, vers - Kéri Kitty és Figula János összművészeti estje (Kisfaludy Galéria)
Intenzív, rafinált, simogató. Jazz standardek, amerikai, brazil, francia versek és a Figula 7hektár, kellemes társaságban.
Jegyár: 1800 Ft.
21.00 Dalabai (Blaha Színpad)
Zene-gourmandok társasága, a gipsy-klezmer és a kortárs-folk követeivel. Ősi hangok, gondolatok a zene nyelvén.

Ajánlom a Facebookon