Program

Koncertek, kiállítások, sétahajózás

Színházi előadások, kiállítások, zene és tánc a 14. Balatonfüredi Művészeti Fesztiválon. Csukás István, Sasvári Sándor és Tokody Ilona a fellépők között. A műfaji sokszínűség mellett ezúttal a gyermekprogramok és a közösségformálás is külön hangsúlyt kapnak.
Tavaly rendezték meg először Pünkösdkor a fesztivált, ami olyan nagy sikert aratott, hogy idén is az ünnepkörhöz kapcsolódik a rendezvénysorozat. Elsődleges célközönségük a családok, több olyan programuk van, amelyek a hosszú hétvégére ide érkezőknek kínálnak különböző alternatívákat. A fesztivállal egy időben rendezik meg a veterán autók szépségversenyét is a Tagore sétányon, ez nem véletlen, a két rendezvény erősíti egymást.

Május 13., péntek
15.00 Rendhagyó irodalomóra Csukás Istvánnal (Kisfaludy Galéria)
17.00 Sajdik Ferenc életmű kiállításának megnyitója a Kisfaludy Galériában

Május 14., szombat
16.00 Inversedance - Fodor Zoltán Társulata: Vuk (Balaton Szabadidő Központ)
Fekete István meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban megelevenednek a jól ismert figurák, Karak, Vahur, Tás, a "Simabőrű" és természetesen Vuk is. Csalafinta csínytevésein és kalandozásain keresztül a kis róka a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet. (Jegyár: 2000 Ft; nyugdíjas/diák: 1400 Ft; családi (négy főre): 5400 Ft)
17.00 Rendhagyó, irodalmi tárlatvezetés a Dürer és a Jovánovics kiállításon Szalma Tamás Jászai Mari díjas színművésszel és Bodnár Szilvia művészettörténésszel a Vaszary Galériában. (Jegyár: 1800 Ft)
19.00 Bor, jazz, vers… Kéri Kitty színművész és Figula János zenész össz-művészeti estje (Figula Pincészet)

Május 15., vasárnap
16.00 Pünkösdi népi játékok és hagyományőrző kézműves foglalkozás (Arácsi Népház)
18.00 Kerüljön a csizma az asztalra!
Beszélgetés a néptánc egészségre gyakorolt pozitív hatásáról Frank Róbert pszichológussal, balettművésszel, az Egészséges Balatonfüred Program vezetőjével és Vastag Richárddal, a Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyús táncos, néptánc kutató koreográfussal.
18.00 Mozart est - Tokody Ilona Kossuth díjas operaénekes, Muskát András operaénekes és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje az Anna Grand Hotelben. Részletek
19.00 Pünkösdölő csűrdöngölő - Népzenei koncert és táncház az Arácsi Népházban. Vezeti: Vastag Richárd. A belépés díjtalan

Május 16., hétfő
10.00 Zöldág-járás - Közös kirándulás a Koloska-völgyben
10.00 Kavicsikonok készítése a Vaszary Alkotóműhelyben
16.00 Májusi kalinkózás - Pünkösdi sétahajókázás egy szál virággal vagy zöld ággal, nemcsak szerelmeseknek (Jegyár: felnőtt: 1800 Ft; gyermek: 800 Ft)
19.00 Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma Részletek itt. (Piros templom)
A Mária evangéliuma című két felvonásos rockoperát Tolcsvay László zeneszerző, Müller Péter szövegkönyvére, Müller Péter Sziámi verseire komponálta. (Jegyár: 2500 Ft; diák/nyugdíjas:1800 Ft)

Ajánlom a Facebookon