Program

Félmaraton

A Szigligeti Félmaraton ötletével akkor kezdtek foglalkozni a szervezők, amikor a verseny előzményének számító Tihanyi Félmaraton-ra ki kellett tenni a “megtelt” táblát. A Tihanyi Félmaraton mögötti koncepció tagadhatatlanul az, hogy az ország egyik legszebb pontján van, innen is merítették a szlogent, amiből azóta a futniszép.hu hírportál is született. Második alkalommal már 1700-an voltak, szóval a Tihanyi-félsziget első félmaratonja kevesebb, mint 9 hónap alatt meghétszerezte magát még úgy is, hogy májusban leállították az előnevezést.
A helyszínben követik az eredeti terveket: olyan speciális helyre mennek, ahol ugyancsak első alkalommal lesz félmararatoni táv, és ahol nemcsak futni lehet, de gyönyörködni a tájban, faluban és a Balatonban. Hiszen Szigliget minden kétséget kizáróan az ország egyik legszebb pontja, így itt is biztos sokan egész hétvégére érkeznek.
A helyválasztás mögött tehát fel lehet fedezni összefüggéseket: Szigliget és Tihany hasonlósága, hogy mindketten tájvédelmi körzet besorolás alá esnek, rengetegen látogatják az év minden időszakában és geológiailag is hasonló elosztásúak.
Ami nem változik, hogy továbbra is egy nagyon igényes, felső kategóriás technikai mezzel szerelik fel a csomagokat. Tihanyban sokan nagyon szerették a befutóérmet, ide talán annál is komolyabbal és szebbel készülnek.
Helyszín a gyönyörű Szigligeti Strand, parkolók a környéken, DJ pultban laza chill, büfésor és Badacsony a láthatáron, Oszi bácsi süllői, futás után roséfröccs…

További részletek: futniszep.hu


Ajánlom a Facebookon