Program

a dödölle körül

Március utolsó hétvégéjén gasztropiknikezés a keszthelyi yacht kikötőben. A rendezvény középpontjában a burgonyák lesznek úgy, hogy minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.
Lesznek még helyi termelők, meg burgonyakutatók, meg vagány borok és még vagányabb borászok, meg Sosemvolt DJ ilyen jó még sosemvolt zenéi. Gyerekeknek játszósarok, meg krumplinyomda, meg ugrálóvár.. szóval minden együtt lesz egy szuper gasztropiknikezéshez, ahol a burgonyán kívül a legfontosabb üzenet a helyi közösség, a helyi értékek, a regionális alapanyagok szerepe az életünkben.

Megjelenik a balatonfüredi Baricska Csárda, Zalaegerszegről a Tütü Gasztró Busz, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Hotel & Restaurant, de különleges ételeket készítenek a PE AK Burgonyakutatási Központ munkatársai és ez alkalomból a házigazda Paletta Keszthely is a D-NAP(ok)-ra hangolódik.

Vendégtermelők is érkeznek, jön a Laposa Birtok a MobilBadacsonnyal, Korosa Bandi a Korosajt Műhely kitűnő sajtjaival, de a fenyvesi Angus marhákról és lelőhelyeikről is első kézből tájékozódhatsz a Terra Pannonia munkatársaitól, meg persze jönnek Bezerics apukáék a Bezerics Borház új boraival, meg szörpökkel, meg minden földi jóval.

A belépés ingyenes

március 25. 12:00-20:00
március 26. 12:00-19:45

Ajánlom a Facebookon