Program

Könyvbemutató

Brassai Zoltán a veszprémi irodalmi közélet egyik mértékadó képviselője. Országos és veszprémi irodalmi, művészeti orgánumokban publikál rendszeresen. Felkészült és érzékeny írásai mellett évtizedek óta házigazdája, moderátora irodalmi eseményeknek a város különböző intézményeiben, klubokban és szellemi csoportosulásokban. Több kötet szerkesztőjeként is jegyzi magát. A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Csoportjának elnöke.

Az eltelt évek alatt sok tanulmányt, recenziót és kritikát írt, amelyek feltétlen érdemesek arra, hogy külön kötetben is megjelenjenek. A Művészetek Háza kiadásában több jelentős munkája jelent meg könyv formában is, amit az is indokolt, hogy rendszeres szerzője a Vár Ucca Műhelynek.

Az új tanulmánykötet kiadása mellett szól az is, hogy Gárdonyi Gézáról szóló kismonográfiája 2004-ben, Színhely című tanulmányokat tartalmazó könyve 1997-ben jelent meg. Miként azokra a kötetekre is érdemes odafigyelni, illetve mivel azok fogadtatása is rendkívül pozitív volt, a most összeállt irodalom-, hely- és kultúrtörténeti anyag is megjelentetésre, támogatásra méltó.

A könyvbemutató szeptember 22-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Dubniczay-palotában.


Ajánlom a Facebookon