Program
Élőzene, bor, vacsora
Borkóstoló és élőzenés borvacsora est Mészáros Pállal, az ,,Év Bortermelője Magyarországon 2016″ cím nyertesével
Borkóstoló sor (vacsora előtt):
1. Irsai Olivér 2016
2. Kékfrankos 2015
3. Hidaspetre Cabernet Franc 2015
4. Latino Reserve (Malbek) 2013
5. St. Grál Kadarka 2015
Borvacsora menü:
Hideg előétel: Sonka kéksajttal, körte salátával
Cserszegi Fűszeres 2015
Meleg előétel: Fogas Mousseline mártással
Pinot Noir Rosé 2016
Főétel: Vaddisznó tarja meggyel, sárgaborsó pürével
Merlot válogatás 2012
Desszert: Csokoládés krémes
Ohmerops Cuveé 2013
Bővebb információ: info@hotelzenit.hu
Szállásfoglalás itt.
március 18. szombat, 18:00–23:00
12.900 Ft/fő
A 2016-os Év bortermelője díjat idén a Magyar Bor Akadémia (MBA) döntése alapján Mészáros Pál nyerte. Mészáros Pál igazi borász családba született, felmenői közül mindenki szőlővel, borral foglalkozott, dédapja hegybíró volt Szekszárdon. Pál agrármérnöknek tanult, első munkahelyén növénytermesztőként dolgozott, ahol a szőlőrekonstrukciós munkákból maga is kivette a részét. Nem sokkal később, 26 évesen telepítette első szőlőjét, ami megpecsételte sorsát, és borász lett belőle. Ma már több mint 120 hektáron gazdálkodik családjával. A Mészáros Borház és Pince eredményei nemzetközi szinten is figyelemre méltóak: számtalan aranyérem a Challenge International Du Vin, a Monde Selection, és a VinAgora Nemzetközi Borversenyen, hogy csak néhányat említsünk. A borász sikereit a nagy figyelemnek és szerető családja közelségének, Zsanett lánya és Péter fia aktív közreműködésének tulajdonítja.
Ajánlom a Facebookon