Program

Óriáskoccintás és rendezvények a Balaton partján

Második alkalommal rendezik meg a Balaton Napját szombaton, amely egyben a strandszezon kezdete is. Kardos Gábor ötletgazda, a Balatoni Kör volt elnöke tavaly azért indította el hagyományteremtő céllal a rendezvényt, mert szerinte szükség van egy olyan napra, amikor kifejezetten a Balatonnal mint természeti és kulturális értékkel foglalkozunk. Úgy véli, a Balaton Napja a tóparton élők és a vendégek első közös ünnepe lehetne.

Ezen a napon egy időben több strand is programokkal hívja fel a figyelmet, hogy a Balaton hőmérséklete tartósan 20°C fölé emelkedett. A rendezvényt idén szombat délután 2-kor a csatlakozó strandokon tóbafutó-versennyel nyitják meg, majd „körbekoccintják” a tavat a Balatoni Kör által májusban bemutatott BalatonBorral.

Idén már 15 strand csatlakozott a kezdeményezéshez és szervez programokat, így az érdeklődők bárhol csatlakozhatnak a Balaton Napjához: Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsonytomaj, Fövenyes, Zánka, Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Boglár, Fonyód és Fenyves, a kiemelt helyszín pedig idén Balatongyörök lesz Balatonmáriával együtt.

A strandok által szervezett rendezvények sora nagyon hosszú. Szerte a tó körül lesz például papírhajó-készítő verseny, fröccskoktél vetélkedő, origami piknik, strandbisztró trendbemutató, formábahozó torna és koncertek…

 

2016. június 18., szombat, 14:00
Keszthely
Gyenesdiás
Szigliget
Badacsonytomaj
Fövenyes
Zánka
Balatonfüred
Alsóörs
Siófok
Zamárdi
Balatonboglár
Fonyód
Balatonfenyves
Balatongyörök
Balatonmária

Ajánlom a Facebookon