Partner
A Káli-medence nyugati csücskében, Mindszentkálla és Kékkút között, a Szűcs-hegyen található Kaal Villát puritán egyszerűség, de a részletekben is fellelhető tökéletesség formavilág jellemzi. Számos lehetőség nyílik a környéken aktív pihenésre, de a legjobb program talán mégis az, ha az ember egy pohár borral kiül a pince előtti teraszra beszélgetni, és csak nézi a tájat.
A pince építését 2008-ban kezdték. Ma már a szőlő feldolgozásához és a borok elkészítéséhez egy korszerű technológiával felszerelt épület áll rendelkezésre, ahol évente akár 50 ezer palacknyi bor is készülhet. Az öt hektáron elterülő szőlőültetvényekből készülő boraik készítésénél a fajtákban és a termőhelyben rejlő értékek megmutatására törekednek, borászatukra jellemző egyedi stílus kialakításával. Olyan tételeket készítenek, amelyek egyediségük mellett vonzóak is a borkedvelők számára. A rozékat és a fehérborok jelentős részét koracél tartályokban, szabályozott hőmérsékleten erjesztik, majd az érlelés során egyes fehérboroknál tölgyfahordókat is használnak. Évente néhány fajta fehérbort hagyományos módon, fahordóban erjesztenek és érlelnek. A vörösborok készítésénél szintén kombinálják a hagyományos és a modern technológiákat.