Partner

A Gilvesy Pincészet célul tűzte ki, hogy ezt a különleges, régimódi borvidéket nagy lelkesedéssel, friss ötletekkel tölti meg. A Balaton északi partján elterülő Szent György-hegy és Badacsony ősi lejtőibe vájva magyar szőlőfajták termesztésére koncentrálnak. Hagyományos és korszerű borászati technológiákat egyaránt alkalmazva alkotnak magas minőségű, kézműves borokat. Fontosnak tartják a terroir kiemelését, és hogy ne szoruljon háttérbe a gyümölcs íze.

Precíz elegancia és ösztönös, könnyed kreativitás egyszerre jellemzi a Gilvesy Pincészet borait. Az ide betérő vendégek a bor mellé juhsajtot, házi sonkát vagy frissen sült pogácsát, pizzát kapnak. Nyaranta négy-öt alkalommal különleges vacsorát rendeznek itt híres séfek részvételével, akik a Gilvesy-borokhoz hangolják nem mindennapi menüsorukat. A pincénél rendezik meg minden évben a Bohém Légyottot, amelyen a vendégek finom falatok és könnyű balatoni borok társaságát élvezhetik, miközben a színpadon jobbnál jobb jazz- és funkzenészek játszanak élőben.