Partner

A Dobosi Pincészet családi vállalkozás a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken. Alapjait a felmenők az 1700-as évek elején tették le a Balatontól 5 kilométerre, a Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű településen, Szentantalfán. A szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. A család jelenleg 24 hektár szőlőt művel a borvidéken, főként a Nivegy-völgyben, és 1,5 hektárt Balatonfüreden. Abban hisznek, hogy náluk a széles termékkínálatnak köszönhetően mindenki megtalálja a maga borát, legyen fiatal vagy idős, kezdő vagy tapasztalt, fogyasztó vagy gyűjtő.

Mivel a magyarság őstörténetében a szőlészet-borászat több ezer éves múlttal rendelkezik, ezért a Dobosi Pincészetben úgy gondolták: a művelés technikájában a régi, jól bevált módszereket alkalmazzák, amelyek eredményeként valódi biobort állítanak elő. A pincészet emellett százszázalékos szőlőlevek és szőlőmagtermékek termelésével és értékesítésével is foglalkozik.

A pince mellett kialakítottak egy borkóstoló helyiséget és borteraszt is vendégeik kiszolgálására és termékeik bemutatására. Akik ide betérnek, családias hangulatú falusi vendéglátás keretében 15 különböző borból választhatnak, akár vacsorával egybekötve. Az ételek főként helyi vagy bio alapanyagból készülnek. A házigazdák a szállásról is gondoskodtak: 2015-től hat új vendégszobával és szaunával várják a vendégeket.