Helyszín
A badacsonyi Óbester Panzió, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, szőlőbirtokokkal és diófákkal övezett környezetben található. A családi panzió egy kétszáz éves épületben üzemel, ahol huszonnégy szállóvendéget tudnak elhelyezni, és közel kétszer ennyi vendéget tudnak leültetni grill éttermükben és a hangulatos borpincében.
Még több egyéb helyszín
NAGYI KERTJE
A Tihanyi-félsziget szomszédságában húzódik meg szerényen egy pici falu, Aszófő. Az ide látogató, ha nem jár nyitott szemmel szinte észre sem veszi azt a csodát, ami itt található . Igaz, nem mutat meg mindent magából elsőre az arra tévedő vándornak. Az itt élőket akkor vajon mi tartja itt, hiszen nincs strandja, sem partja, nyúlfarknyi a főutcája. Talán ők tudnak egy titkot és féltve őrzik, hogy az tova ne tűnjön ebben a rohanó világban. Ha azonban szánunk rá időt akár gyalog is eljuthatunk ezekre a helyekre, felfedezhetjük a rejtett kincseket. Indulhatunk gyalog, vagy lóháton, vagy akár kerékpárral, megcsodálhatjuk a falu természeti értékeit
KOCZOR PINCÉSZET
A család borral való kapcsolata közel kétszáz éve kezdődött, ekkor telepítették első szőlőjüket a pécselyi Derék-hegyen. A szőlőhegyeken épült hagyományos, kis présházaik hat generáción át szolgálták ki a családi gazdaságot. Az elmúlt évtizedekben Koczor Kálmán jelentősen bővítette termőterületeiket, és tíz éve új, korszerű borászatot hozott létre Balatonfüred nyugati határában, a Bocsár-dűlőben. A vidék hagyományait követve elsősorban fehér fajtákat termesztenek. Szőlőik Balatonfüred, Pécsely és Vászoly dűlőiben találhatók, összesen 23 hektáron. Kilenc fajtával foglalkoznak, a legkedvesebb számukra az olaszrizling, mert ez testesíti meg leginkább a borvidék karakterét. A borkészítésben alkalmazzák a tradicionális és modern megoldásokat is, minden borukat a fajta számára ideális
DOMAINE EDEGGER, BADACSONY
Martin Georg Edegger Ausztriából érkezett Badacsonyba, „civilben” egy informatikai cég tulajdonosa. Meggyőződése, hogy a vulkáni talaj adta mineralitás itt érvényesül a legjobban Magyarországon. A pincészetben arra koncentrálnak, hogy a szőlő és a talaj tökéletes kombinációjából tipikus badacsonyi bort hozzanak létre. Folyamatosan keresik azokat a fajtákat, amelyekről úgy érzik, hogy ezen a területen különleges eredményt képesek produkálni. Azt tartják, hogy a bor a szőlőben készül, nem a pincében. Ha kiváló szőlőt termesztenek, akkor már csak le kell szedni, és arra figyelni, hogy ne kövessenek el hibát. Martin egyik kedvenc saját bora a Premier, amely olaszrizling, rajnai rizling és sauvignon blanc