Helyszín
A badacsonyi Óbester Panzió, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, szőlőbirtokokkal és diófákkal övezett környezetben található. A családi panzió egy kétszáz éves épületben üzemel, ahol huszonnégy szállóvendéget tudnak elhelyezni, és közel kétszer ennyi vendéget tudnak leültetni grill éttermükben és a hangulatos borpincében.
Még több egyéb helyszín
SKRABSKI BORÁSZAT
A pincénk fent a Les-hegyen áll, a szőlők közvetlen szomszédságában. Ez egy eredeti, 150 éves, nádtetős hantolt-pince, amelyet jócskán kibővítettünk a föld alatt, és felszereltünk a legújabb technológiával. A pincében jelenleg nincs vendéglátás, kizárólag szakmai látogatókat tud fogadni. Azonban egész évben szeretettel várjuk a vásárlókat és érdeklődőket a 71-es út mellett a vinotékánkban, ahol a borokat palackozzuk és értékesítjük. Maga a borászat 2007 áprilisában indult el professzionális formában. Jelenleg 12 hektárnyi saját szőlőterületünk van, szigorú bio művelésben. Nem csak saját szőlőt dolgozunk fel, sok szőlőt vásárolunk más bio szőlészetektől is. Pincekapacitást tekintve nem akarunk nagyüzemmé válni, szeretnénk megmaradni a kompromisszum
LÍDIA BORHÁZ
A család a dédszülők örökségét viszi tovább, az ő egykori birtokukon kezdtek borászkodni 1990-ben. Kezdetben a munka mellett próbáltak eleget tenni az egyre nagyobb kihívást jelentő feladatoknak, majd amikor kiderült, hogy a gazdaság már teljes figyelmet kíván, a testvérek, a férj, a feleség, a gyerekek és a nagymama elkötelezték magukat a vállalkozás mellett. Kezdetben „Varga és Havasi család” szerepelt boraik címkéin, majd néhány év elteltével az agilis dédmama emlékének adózva felvették a Lídia Borház nevet. A borászat központja Zánkán, a 71-es főút mellett, a nagyszülők által épített háznál található. Az 1960-as évek elején az alagsorban régi típusú présházat is építettek
2HA SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
A pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli 2 × 2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ami garancia lehet arra, hogy területeiket teljes odafigyeléssel és odaadással tudják művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készítsék. A boutiqe borászat filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról, amely sohasem ér véget. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezik, amivel a filoxéravész előtti Balaton-felvidéki hagyományokat követik. Fajtaválasztékukban Magyarországon egyedüliként kísérleteznek az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesével, amiből Tabunello néven készítenek borokat. A természetesség jegyében kerülnek minden olyan beavatkozást, ami a bor