Helyszín

Hévíz legexkluzívabb wellness szállodájában, a Lotus Therme Hotel & Spa-ban felejthetetlen élményekkel gazdagodhat. Az ötcsillagos szálloda 222 szobával és 10 lakosztállyal, tökéletes kényelemmel várja vendégeit.
Még több egyéb helyszín
KISHABLEÁNY
A ma oly’ divatos street food mintájára egy beach food bisztrót alakítottak ki Badacsony központjában. Persze a Kishableány kicsit klasszikus bár is, hisz a borok vannak középpontban. Főként Bezerics és Laposa borokat kínálnak, de még hat termelőtől tartanak tételeket, hogy legyen egy kis badacsonyi szortiment. A legkülönlegesebb ételük a vízi kutya, ami úgy néz ki, mint a hurka, de harcsából készül. Hot dog helyett adják. Az a céljuk, hogy gasztro központ legyenek, de bárki bármit rendelnek náluk, biztos lehet benne a vendég, hogy kiváló minőséget kap, és mind a dizájnban, mind az ételekben ott vannak ők is.
MÁLIK PINCE
A család 1963-ban költözött Badacsonyba, azóta van szőlőjük és boruk, de csak egy évtizede lépett velük piacra Málik Zoltán. Termőterületük a Badacsony déli oldalán található, kétszáz méteres magasságban, közvetlenül a bazaltorgonák alatt. Hagyományos fajtákkal, művelési móddal és borkészítési módszerekkel dolgoznak, nem alkalmaznak modern technológiákat. A borokat fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül, fahordóban erjesztik és érlelik. Fajtáik: kéknyelű, olaszrizling, budai zöld, bakator, zeusz és szürkebarát. Azt vallják, hogy a borvidék rangját az ezekből a fajtákból készített, nagy testű száraz fehérborokkal lehet visszaállítani.
SPOON IL MERCATO
Itália utcáin sétálva szembesül az ember az olasz zsibongással, a piac visszaadhatatlan hangulatával. Az alsóörsi Il Mercato kerthelyisége a Balaton-partra varázsolja vendégeinek ezt a napsütötte, élettel teli, nyüzsgő világot. Vasárnaponként pedig, hogy ne csak illúzió legyen, a Spoon il Mercato kicsit olasz piaccá változik. A jó ételek zamata a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezt persze az olaszok pontosan tudják, ezért is szerves részre kultúrájuknak a piac. A piac, ami találkozási pont, közösségi színtér és a legjobb alapanyagok beszerzési helye. Az Il Mercatoban is az olasz pékáru, a sonkák, a sajtok, borok otthonává váltak, hogy az otthonában Ön is az olasz íz
FOLLY ARBORÉTUM ÉS BORÁSZAT
Az arborétum szerves részeként működő borászatot a ma aktív Folly-generáció, Judit és Réka üknagyapja alapította, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak, és fahordókban, seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemek levét.