Helyszín
A családban évszázados hagyománya van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek, a pincészetet Fodor Gyula 1990-ben alapította feleségével.
Büszkék arra, hogy a családi borászatban mindenki borász végzettségű, munkájukat gyermekeik is aktívan segítik.
A korszerű technológia alkalmazása mellett fontos számukra a hagyományok tiszteletben tartása. Nyitottak az újdonságokra, folyamatosan fejlesztenek és kísérleteznek. Pincészetük számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült.
Még több egyéb helyszín
A’CAPELLA SZŐLŐBIRTOK
Az „a capella” hangszeres kíséret nélküli kórusmű. A pincészet számára a név utal a borász hangmérnök, zenész múltjára, és szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét, valamint kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő családi műhelyt teremtsenek. A kézművesség számukra azt jelenti, hogy kisüzemi, illetve manuális módszerekkel dolgoznak, a borász minden lépést személyesen kísér végig, állandó interakcióban a borral. Az 1900-as évek elején épült boltíves pincéjük családi örökségből származik, ugyanekkor készült hagyományos, fakosaras nyomóprésüket pedig Szigligeten, az egykori urasági Purgly-pince hagyatékából vásárolták. Másfél hektáros szőlőjüket Ábrahámhegyen, az egyik legkiválóbb adottságú, déli fekvésű Szilvádi-dűlőben telepítették saját elképzelésük szerint, maximálisan alkalmazkodva az időjárási és
KÁL-VIN PINCÉSZET
A pincészet 1993-ban alakult a Varga család szőlő- és borgazdaságából. Szőlőik nagyobb része a bazalt Fekete hegy délnyugati lejtőjén, a Káli-medence legjobb dűlőiben található, de a badacsonyi borvidéken, a balatonrendesi szőlőhegyen is vannak ültetvényeik. Fő fajtáik az olaszrizling, a szürkebarát és izgalmas helyi fajták választéka: kéknyelű, budai, rózsakő, vulcanus, juhfark. Borászati üzemüket és vendéglőjüket Révfülöpön, a „Mákvirág” pincének nevezett százéves épületegyüttesből alakították ki. A borokat a termőhelyből és a fajtákból adódó tüzesség, intenzív ásványosság jellemzi.
HALÁSZKERT ÉTTEREM
Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében. Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázó hely Füreden. Az étterem halválasztékára különösen büszkék, számos más, különleges étel közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni
HOMOLA PINCÉSZET
Homola Szabolcs néhány éve kezdte minden előzmény nélkül, már ami a családi hagyományokat illeti. Első önálló évjárata 2009-ből való. A Homola Pincészet mára elismert szereplője a borpiacnak. A borászat 11 hektár saját birtokkal rendelkezik, de másoktól is vesznek szőlőt. A szakmai vezető Tokaj-hegyalja egyik fenegyereke, Homonna Attila. Két fajtára koncentrálnak, de természetesen ennél jóval nagyobb a szortiment. A fehérek közül az olaszrizling a zászlóshajó. Nem véletlen, hogy csatlakoztak a csopaki kódexhez, amely célul tűzte ki, hogy szabályozza a fajta készítésének módját. A kékfrankosban is nagy fantáziát látnak, amelynek kitűnő hely a tihanyi belső tó melletti Lapi dűlő. A könnyedebb stílust