Helyszín

A magyar vendéglátás legszebb hagyományait folytatva, ebben a hatalmas világfolyamban ez a hely a szeretet, a megértés kicsiny szigete Szigligeten, ahol a finom ételek és nemes italok mellett egymás gondolataira is figyelünk, hogy aztán megpróbáljuk szebbé és jobbá tenni a világot.
Még több egyéb helyszín
CSOBÁNC BORMANUFAKTÚRA
Összefogás lévén a Csobánc manufaktúránál két pincét is meglátogathatunk. Az egyik a Beöthy pince, amely az egyedi stílusú, dörmögő hangú „hegyi medve”, Beöthy János csobánci szőlősgazda adekvát lakhelye és borospincéje. Olyan spontán itt minden, mint a pincében a borok. A manufaktúra másik két tagja – Tóth Sándor és fia – a Csobánc másik végében, a Diszel melletti Hosszú-hegyi présházban készíti a bort. Az épületek éppoly különbözőek, mint a gazdáik, de nagyon jól kiegészítik egymást. A boraik meg egyformán jók és természetesek –a gazdák a biológiai termelést alkalmazzák. Azt képviselik, hogy minél kevesebbet hat az ember a szőlőre, annál jobb. Nem
NÉMETH PINCE
Az egyik legkisebb pincészet Badacsonyban. A családi borászatban nagypapától a gyerekekig az év egy-egy időszakában mindenki a bor szolgálatában áll. Munkájukban a nagyszülők tapasztalata, a szülők évtizedes gyakorlata és a legfiatalabb nemzedék lendülete ötvöződik. Két hektáron gazdálkodnak, kínálatukban megtalálható a kéknyelű, a budai zöld, a rózsakő, a juhfark, a szürkebarát, a muskotály, az olaszrizling és a rajnai rizling is. A pince legnagyobb büszkeségei a késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok, valamint az egyedülálló badacsonyi aszú és jégbor. A nagy odafigyeléssel gondozott szőlőből magas minőségű (ám nem nagy mennyiségű), a badacsonyi borvidékre jellemző nemes borokat állítanak elő, amelyek klasszikus fahordós érlelés
VILLA MEDICI
A veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurant diszkrét eleganciával, magas szintű szolgáltatásokkal áll a pihenni vágyók rendelkezésére csakúgy, mint a borospince, rendezvény termek, Wellington Pub, két nagyszerű étterem kerthelyiséggel, a wellness részleg pihenősarokkal és jacuzzival. A szálloda vezetői büszkék arra, hogy a magas színvonal mellett vendégeik „második otthonukként” tekintenek rájuk. Vendégeik 23 éves hűsége bizonyítja, hogy Veszprém vezető szállodái között szerepelnek.
SZABÓ ÉS FIA BORPINCE
A család a 18. századtól foglalkozik szőlő- és bortermeléssel. A pincészet és a panzió ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy agyagtalaján, tizenöt hektáron termelik a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, ottonel muskotály, chardonnay, kékfrankos, cabernet franc, merlot és legféltettebb kincsük, a juhfark. A kuriózumnak számító fajta a hagyomány szerint itt őshonos, és innen került a Somlóra. A borkészítés évszázados hagyományainak megőrzése mellett fontosnak tartják a korszerű technológia alkalmazását is. A legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraik fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászokhordós érlelést kapnak. Ez bortípustól függően két hónaptól (illatos fehérborok, rozé) akár két-három évig is eltarthat (juhfark, testes