Helyszín
A Víg Molnár Csárda Csopak gyönyörű üdülőövezetében található a 71-es főút mellett. Kitűnő házias ételeket készítenek, egyéni és csoportos vendégek részére. A belső étterem ízléses vidéki hangulattal, 70 fő részére szolgáljuk a betérők igényeit. Ételkínálatuk megőrzi a híres magyar konyha jellegét, de szem előtt tartva az egészséges mai ember igényeit. Választékos borajánlattal, házi szörpökkel szeretnének gasztronómiai élvezetet szerezni vendégeiknek.
Még több egyéb helyszín
KOCZOR PINCÉSZET
A család borral való kapcsolata közel kétszáz éve kezdődött, ekkor telepítették első szőlőjüket a pécselyi Derék-hegyen. A szőlőhegyeken épült hagyományos, kis présházaik hat generáción át szolgálták ki a családi gazdaságot. Az elmúlt évtizedekben Koczor Kálmán jelentősen bővítette termőterületeiket, és tíz éve új, korszerű borászatot hozott létre Balatonfüred nyugati határában, a Bocsár-dűlőben. A vidék hagyományait követve elsősorban fehér fajtákat termesztenek. Szőlőik Balatonfüred, Pécsely és Vászoly dűlőiben találhatók, összesen 23 hektáron. Kilenc fajtával foglalkoznak, a legkedvesebb számukra az olaszrizling, mert ez testesíti meg leginkább a borvidék karakterét. A borkészítésben alkalmazzák a tradicionális és modern megoldásokat is, minden borukat a fajta számára ideális
AKLAN CSALÁDI PINCE
Aklan Andrásék 1988 óta gazdálkodnak a Balaton-felvidéki borvidék egyik legjobb bortermő helyén, a Kő-orra hegy délkeleti lejtőjén. A birtokról csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a Tapolcai-medence egykori vulkánjaira. Szőlőiket úgy válogatták össze, hogy a világfajták és a magyar fajták kedvelői egyaránt örömüket leljék boraikban: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. A kézzel szüretelt szőlőből irányított erjesztésű, reduktív, üde, továbbá ászkolt, testes, nagy formátumú borokat is készítenek. Elkötelezettek a hagyományok és az innováció mellett: gyógyfüves borokat, illetve tölgyfahordós érlelésű, biológiai erjesztésű, fűszeres vörösboreceteket is előállítanak. A Pannon Császári és Királyi Borlovagrend tagjaként már
VILLA MEDICI
A veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurant diszkrét eleganciával, magas szintű szolgáltatásokkal áll a pihenni vágyók rendelkezésére csakúgy, mint a borospince, rendezvény termek, Wellington Pub, két nagyszerű étterem kerthelyiséggel, a wellness részleg pihenősarokkal és jacuzzival. A szálloda vezetői büszkék arra, hogy a magas színvonal mellett vendégeik „második otthonukként” tekintenek rájuk. Vendégeik 23 éves hűsége bizonyítja, hogy Veszprém vezető szállodái között szerepelnek.
HALÁSZKERT ÉTTEREM
Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében. Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázó hely Füreden. Az étterem halválasztékára különösen büszkék, számos más, különleges étel közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni