Helyszín
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
Még több egyéb helyszín
SKRABSKI PINCÉSZET
A vállalkozást Skrabski Fruzsina és férje, Mészáros Dávid indították el egy régi, klasszikus nádfedeles pince felújításával. Fruzsina szülei már 1970-ben nekiláttak a szomszéd telken lévő romos pince felújításának. A család itt töltötte a nyarakat, és nagyon megszerették a Leshegy szépségeit. Dávid ide kerülve látta, hogy valamikor a szőlők és a pincék megélhetést adtak az embereknek, akik értéket teremtettek a hegyen. Felvetődött benne, miért ne lehetne újraépíteni ezt a világot. Így három hektár szőlő megvásárlásával és további két új telepítéssel 2007-ben elindította vállalkozását. A tulajdonosok és a háromfős szakmai csapat célja, hogy jó ivású, harmonikus, tiszta borokat készítsenek, amelyek egyedi termőhely-karakterrel
PÁNTLIKA PINCÉSZET
A társaságot több mint húsz éve alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. Negyven hektár saját szőlőültetvényt művelnek Dörgicse környékén. A falu 900 éves borkészítési hagyományait igyekeznek megőrizni és továbbvinni. Könnyű, friss, gyümölcsös borokat készítenek, túlnyomórészt reduktív technológiával, de kínálatukban megtalálhatók a hagyományos, hordós érlelésű tételek is. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, sárgamuskotály, juhfark, zweigelt, kékfrankos, cabernet sauvignon. A mindennapok borai mellett prémiumtermékeket, szelekciókat és késői szüretelésű tételeket is készítenek. Saját törkölypálinka és habzóbor is színesíti a kínálatot. A pincészet rendszeresen részt vesz kiállításokon, borkóstolókon, szervezett bírálatokon és fesztiválokon. A különböző versenyeken rendre kiváló eredményeket érnek el.
KOCZOR PINCÉSZET
A család borral való kapcsolata közel kétszáz éve kezdődött, ekkor telepítették első szőlőjüket a pécselyi Derék-hegyen. A szőlőhegyeken épült hagyományos, kis présházaik hat generáción át szolgálták ki a családi gazdaságot. Az elmúlt évtizedekben Koczor Kálmán jelentősen bővítette termőterületeiket, és tíz éve új, korszerű borászatot hozott létre Balatonfüred nyugati határában, a Bocsár-dűlőben. A vidék hagyományait követve elsősorban fehér fajtákat termesztenek. Szőlőik Balatonfüred, Pécsely és Vászoly dűlőiben találhatók, összesen 23 hektáron. Kilenc fajtával foglalkoznak, a legkedvesebb számukra az olaszrizling, mert ez testesíti meg leginkább a borvidék karakterét. A borkészítésben alkalmazzák a tradicionális és modern megoldásokat is, minden borukat a fajta számára ideális
ORBÁN PINCE
A pincészet összesen 6,5 hektáron, természetben két tagban fellelhető területen termeszt szőlőt. Ebből a korábban, 2007-ben megszerzett 4,5 hektár chardonnay a Balaton-felvidéki borvidék területén, Szentbékkállán, a Kőtenger melletti, délnyugati kitettséget adó Farkastetőn található. A 2008-ban birtokba vett 2 hektár szürkebarát a Badacsonyi borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb déli, Balatonra lejtő és látó dűlőjén terem. A 71-es főút 71-es kilométerkövénél a szőlő egy öreg, Kúria-jellegű épületet ölel körbe, amelyben borkóstoltató „romkocsma” várja a betérőket. A mögötte megbúvó piros köves házban (a helybéliek által csak „Babagyárnak” hívott volt játékgyártó üzemben) építették ki a szőlőfeldolgozót és a borászatot. A terület észak-keleti csücskében