Helyszín
A Neked Főztem ízig-vérig gasztrokocsma a zánkai strand bejáratánál. Itt nem hekket vagy sajtos-tejfölös lángost, hanem igazi ínyenc fogásokat kínálnak a legjobb balatoni borok kíséretében.
Még több egyéb helyszín
SÁFRÁNKERT VENDÉGLŐ
Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal. Néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni. A séf nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan
ARANYPATKÓ VENDÉGLŐ
Bőséges ételkínálattal várja vendégeit Szigliget közkedvelt étterme, az Aranypatkó. Nyáron a várlátogatás után platánfák ölelésében pihenhetjük ki fáradalmainkat a 140 fős teraszon, télen pedig cserépkályha mellett melegedve fogyaszthatunk az otthonos belsővel rendelkező épületben. Ízletes fogásaikat helyi alapanyagokból készítik, amelyek mellé a Szigliget környékén termő szőlők borait kínálják. Ha egy kis extrára is vágyunk, érdemes érdeklődni, mikor szerveznek borvacsorákat a balatoni borászok közreműködésével.
VILLA MEDICI
Első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás, kellemes környezet és szakmaszeretet a veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurantban. A korábbi díszterem a Villa Medici szíveként gourmet étteremként 12 órás előfoglalással, degusztációs menükkel várja a kulináris élvezetek rajongóit. Az előfoglalás és a séf által összeállított menük is a legmagasabb fine dining élményt hivatottak biztosítani.
JÁSDI PINCE
A pince a 18. század végén épült, 1849-től Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központja volt. Itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét. Az épületegyüttes méteres falaival, terméskőből rakott hűvös pincéjével ideális helye a 21. század borászatának is, amely az egyik legismertebb az országban. A klasszicista épület mellett, csodálatos szőlők között épült fel a közelmúltban az elegáns Borterasz, amely a Balaton egyik legszebb völgyére nyújt kivételes panorámát. Jásdiék Csopak ikonikus fajtájában, az olaszrizlingben hisznek, amelyről mindig köztudott volt, hogy nagyszerű könnyű nyári borokat vagy akár fröccsbort is ad, de az elmúlt tíz-tizenöt évben Csopakon bebizonyították, hogy gondos szőlőműveléssel és