Helyszín

A Hudák Zoltán és Mátyás által működtetett kisméretű borászati üzem 10 hektár saját művelésű szőlőültetvényről készíti borait. Apa és fia mindketten hivatásos borásznak vallják magukat. Zoltán borászati tanulmányait a Rákóczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában kezdte Tokajban, innen a fővárosba vezetett az útja. A kertészeti egyetem elvégzése után a Dunántúlra került gyakorlatra. Dolgozott Aszófőn, Badacsonyban és Balatonfüreden. Mátyás a Lóczy Lajos Gimnázium elvégzése után a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakközépiskola diákjaként szerzett középfokú borászképesítést Balatonfüreden, jelenleg szintén a kertészeti egyetem (Corvinus) hallgatója, diploma előtt áll. Szakmai munkáját hivatalosan 2004-ben kezdte meg a család Aszófőn, Balatonudvariban, Csopakon és Tihanyban fekvő ültetvényein, valamint az anyai ükapja által még 1848-ban épített, és édesapja által modernizált aszófői borászati üzemben.