Helyszín
A veszprémi étterem filozófiája szerint egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. A Chianti csapata hisz abban, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítik az itt eltöltött időt. 2015-ben az éttermet 13 pontra (egy szakácssapkára) értékelte a Gault & Millau 2015 étteremkalauz.
Még több egyéb helyszín
HALÁSZKERT ÉTTEREM
Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében. Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázó hely Füreden. Az étterem halválasztékára különösen büszkék, számos más, különleges étel közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni
KOCZOR PINCÉSZET
A család borral való kapcsolata közel kétszáz éve kezdődött, ekkor telepítették első szőlőjüket a pécselyi Derék-hegyen. A szőlőhegyeken épült hagyományos, kis présházaik hat generáción át szolgálták ki a családi gazdaságot. Az elmúlt évtizedekben Koczor Kálmán jelentősen bővítette termőterületeiket, és tíz éve új, korszerű borászatot hozott létre Balatonfüred nyugati határában, a Bocsár-dűlőben. A vidék hagyományait követve elsősorban fehér fajtákat termesztenek. Szőlőik Balatonfüred, Pécsely és Vászoly dűlőiben találhatók, összesen 23 hektáron. Kilenc fajtával foglalkoznak, a legkedvesebb számukra az olaszrizling, mert ez testesíti meg leginkább a borvidék karakterét. A borkészítésben alkalmazzák a tradicionális és modern megoldásokat is, minden borukat a fajta számára ideális
HOTEL KAPITÁNY
Sümegen, a több mint hét évszázada épült Sümegi Vár tövében fekszik a 2005-ben megnyílt Hotel Kapitány Wellness és Konferencia. Itt a 4 csillagos minőség 5 csillagos kiszolgálással párosul, a vendégek családias hangulatban élvezhetik a különleges szolgáltatásokat. A történelmi környezetben épült szálloda keleti hangulatú fürdőjével, különleges wellness szolgáltatásaival, hagyományos és kímélő konyhájával, télen - nyáron gazdag programkínálatával a nyugalom és felüdülés luxusát kínálja. Az épületet körülölelő szép és nyugodt környezet a kiváló kikapcsolódási lehetőségek mellett segít visszarepülni az időben, a vendégek betekintést nyerhetnek a középkor hangulatába.
HUDÁK SZŐLŐBIRTOK ÉS BORÁSZAT
A Hudák Zoltán és Mátyás által működtetett kisméretű borászati üzem 10 hektár saját művelésű szőlőültetvényről készíti borait. Apa és fia mindketten hivatásos borásznak vallják magukat. Zoltán borászati tanulmányait a Rákóczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában kezdte Tokajban, innen a fővárosba vezetett az útja. A kertészeti egyetem elvégzése után a Dunántúlra került gyakorlatra. Dolgozott Aszófőn, Badacsonyban és Balatonfüreden. Mátyás a Lóczy Lajos Gimnázium elvégzése után a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakközépiskola diákjaként szerzett középfokú borászképesítést Balatonfüreden, jelenleg szintén a kertészeti egyetem (Corvinus) hallgatója, diploma előtt áll. Szakmai munkáját hivatalosan 2004-ben kezdte meg a család Aszófőn, Balatonudvariban, Csopakon és Tihanyban fekvő ültetvényein, valamint az