Helyszín

Bakó Ambrus a gyerekkori nyarak óta kötődik Badacsonyhoz, 2010 óta él itt. Biológusként szerzett diplomát, ez meghatározó borkészítési gyakorlatában.

 

Azt vallja, hogy az erjedő és érő (még meg nem szűrt) bor életközösség, mely éppen bonyolultsága, összetettsége folytán képes minden esetben egyedit alkotni. Arra törekszik, hogy ennek az egyediségnek mindig teret engedjen. Ezért csak a külső körülmények modulálásával igyekszik beavatkozni.

Hiszi továbbá, hogy minden jó dologhoz sok idő kell, ezért elsősorban olyan fajtákat részesít előnyben, amelyek ezen a tájon is későn érnek be (főként olaszrizling, kéknyelű és rajnai rizling), és az erjedést is hosszúra nyújtja. Vásárolt szőlőből dolgozik, ezért tudja a Badacsonyon legmagasabban fekvő, általában kicsit idősebb ültetvények termését feldolgozni.

Többféle, inkább kisméretű edénnyel dolgozik, mindegyik bor több és általában többféle edényben készül, ami növeli a kész termék gazdagságát, ízeinek változatosságát.